Vårsolen mötte föreningen på Lurö

I helgen har föreningen haft arbetshelg.

Under helgen har vi i Luröskärgårdens Natur- och Kulturförening haft arbetshelg och årsmöte. Under fredagaseftermiddagen gick flera båtar från Spiken i söder och Ekenäs i norr med fören siktad på Lurö.

Väl på plats inackorderades vi på vandrarhemmet eller i egna båtar och därefter dukades det upp en  härlig knytmiddag. Efter frukost på lördagen gick en båt till Vithall för att släppa av ett par medlemmar för att vårstäda stugan. Båten gick vidare mot Norra Hökön där vassen slogs men den nyservade vassbåten som nu klipper bra igen. Sly som växt upp i viken togs också bort med motorsåg och röjsåg.

Övriga medlemmar var kvar på Lurö och vårstädade toaletter, stigar rensandes från träd och grenar som ramlat ner under vinterstormarna. På Drängstugan byttes dålig vankantad ytterpanel som sedan målades faluröd. Föreningen tog även ner ett 20-tal träd runt kyrkruinen på uppdrag av Länsstyrelsen. Föreningens båt ”Blåbäret” sjösättes av Leif även under helgen och servades så att det är klar för nästa arbetsdag på Bärön i Millesviks skärgård den 4 maj. Glöm inte anmäla er till Henrik om ni vill med.

Under söndagen hölls sedvanligt årsmöte där Kicki valdes till ordförande och efter mötet var det dags att sjösätta linfärjan vid Korsön som även fick nya skyltar för hur den ska handhavs. Några sträckte även upp staketet på Stenstaka. Vi slutförde även arbetsuppgifterna som inte hanns med på lördagen. Efter lunch åkte de drygt 40 föreningsmedlemmarna åter mot fastlandet även denna dag i solsken.

 

Delar av panelen på Drängstugan byttes.

 

På Vithall städades stugan.                                                På Norra Hökön klipptes vassen och sly togs ner.


Skriv en kommentar


Tipsa en vän om denna nyhet:


« Visa alla nyheter
Publicerad 2024-04-21, 20:28
Uppdaterad 2024-04-21, 20:28

 
Lurö Natur- och kulturföreningen • Kontakt
Webbverktyg från Askås I&R