Sommar

Här kommer en uppdatering på vad som har hänt sen sist.

Skylten, som föreningen har gjort och som finns på kyrkoruinen har flyttats till en bättre plats och har samtidigt blivit mer tillgänglighetsanpassad. Föreningen har gjort en ansökan till länsstyrelsen som har beviljat flytten. Samma dag togs fyra träd bort som låg över stigar på Lurön och Källbergssön. Stigarna runt Tegelbruksängen har slagits med trimmer och strandvägen mellan Tegelbruket och Stenstaka har stigmarkeringnen förbättrats vid Tegelbruksängen för att hitta lättare nu när staketet är borttaget.

Den nya kartan med den nya vandringsleden är uppsatt på Norra Hökön. Kartan finns även i postlådan i Lillebohamn för utlåning om man ska ge sig ut på ön. Det går även att informera att det nu finns en brygga till på vithall som länsstyrelsen har bekostat med hjälp av LIFE Vänern-projektet.

Föreningen har fått två bidrag beviljade på totalt 65 000 kronor för fortsatta renoveringar av Bärötorpet, så arbetet är i full gång. Vi har varit där och skrapat färg i köket, oljat trappan, öppnat upp mer av taket i stora rummet som ska bytas samt slagit gräsmattan och stigar m.m. Och nu på torsdag (12 juli) åker vi ut till Bärön för en fjärde gång för att forsla ut innertaket m.m. Hör av dig till Henrik om du vill med.

 

Skylten på kyrkoruinen, Lurö.                                             Nya skylten på Norra Hökön.

 

Ett fack till togs bort i innertaket på Bärön.                           Den nya bryggan på Vithall.


Skriv en kommentar


Tipsa en vän om denna nyhet:


« Visa alla nyheter
Publicerad 2018-07-09, 21:09
Uppdaterad 2018-07-09, 21:09

 
Lurö Natur- och kulturföreningen • Kontakt
Webbverktyg från Askås I&R