Årsmöte och arbetshelg

I helgen har föreningen varit på Lurö.

Under fredagseftermiddagen klockan 17.00 gick tre båtar från Spiken i söder och Ekenäs i norr med fören siktad på Lurö. Väl på plats inackorderades föreningsmedlemmarna på vandrarhemmet och en härlig knytmiddag bjöds det till middag med bl.a. goda pajer, hembakat bröd, sallader och tzatziki med mycket vitlök i. Efter frukost på lördagen fick en båt till Vithall där arbetsuppgifterna bl.a. bestod av vårstädning av stugan, förbättra staketet runt stugan och risdragning på norra sidan av ön. Några vindfällen togs och hand om samt syrenbusken intill huset sågades nerför att föryngras.

Övriga medlemmar var kvar på Lurö och oljade bänkar och bord på ön, toaletter städades, det gamla staketet vid Tegelbruket togs bort, sly röjdes på Tegelbruksängen och på strandvägen mellan Tegelbruket och Stenstaka. Friställande av stora ekar i närheten av Ormedalen gjordes också vilket står att det ska göras i skötselföreskrifterna för det utökade naturreservatet på delar av ön. Även smågranar togs bort mellan Ormedalen och skolan. Före middagen var det dags för bastu badtunna och bad i sjön.

Under söndagen höll sedvanligt årsmöte och efter mötet var det dags att sjösätta linfärjan vid Korsön samt slutföra arbetsuppgifterna på ön där hälften av staketet och olja bord en del granrisdragning fanns kvar. Efter lunch var en härlig arbetshelg till ända och de drygt 40 föreningsmedlemmarna åkte åter mot fastlandet på en spegelblankt hav där solen lyste starkt, som den alltid gör på Lurö. Om två veckor anordnar föreningen nästa arbetsdag, då på Bärön i Millesviks skärgård.

 

 

Föreningsmedlemmar på väg mot arbete.                            På vithall fixades bl.a. staketet runt stugan.

 

 

Röjning av sly på Tegelbruksängen.                                    Fika på Tegelbruksängen.

 

Borttagande av gammalt elstaket.                                       Oljning av bord vid Tegelbruket.


Skriv en kommentar


Tipsa en vän om denna nyhet:


« Visa alla nyheter
Publicerad 2018-04-23, 18:19
Uppdaterad 2018-04-23, 18:19

 
Lurö Natur- och kulturföreningen • Kontakt
Webbverktyg från Askås I&R